تکنیک های ایجاد مسئولیت پذیری در نوجوانان
?تکنیک های ایجاد #مسئولیت_پذیری در #نوجوانان
به منظور تحت انضباط درآوردن آنان، براي توصيف هر نكته به استدلال و منطق تكيه كنید. نوجوانان براي مجادله و مباحثه توانايي زيادي دارند. به همين دليل تكيه بر استدلال و منطق هنگام مباحثه با آنان براي هدايت افكار و حفظ سلطه و اقتدارشان بسيار مفيد و موثر است. لزومي ندارد كه استدلال وسيع و عميق باشد. دلايلي از قبيل"خيلي خطرناك است” يا"براي ما راحت نيست"يا"تكاليف زيادي داری كه بايد آنها را تمام كني” كفايت مي كند. در واقع او سخن بدون استدلال را “زورگويي"يا"ديكتاتوري"تلقي مي كند.
-يقين حاصل كنید كه فرزندتان از اصول و مقررات مورد نظر آنها آگاه است؛ اين كار به او اجازه نمي دهد كه به بهانه"عدم آگاهي ازمقررات"مسئوليت چيزي را نپذيرد و آن را به گردن ديگران نيندازد. از آنجا كه نوجوانان براي جر و بحث آمادگي كامل دارند، بهتر است به آنان مجال دهند كه با ذكر عبارتي نظير “نمي دانستم كه انتظار داريد اين قدر زود خانه باشم” از مباحثه و مجادله با شما خودداري كنند.
-اصول و قواعد را در قالب قرارداد مطرح كنید؛ براي مثال فرزندتان مي تواند تا ساعت خاصي بيرون باشد، مشروط به اين كه مكان و شماره تلفن آنجا را به شما اطلاع دهد و از شما اجازه بگيرد. او مي تواند رانندگي كند مشروط به اين كه بيش از دو نفردر اتومبيلش نباشند و يا صداي راديو را بلند نكند. اين قرارداد كه حاوي امتيازات و مسئوليت هايي است بايد كاملا روشن بوده و احتمال هرگونه بهانه تراشي و سو استفاده را نفي كند. به هر حال هر دو طرف بايد درك كنند كه چه معيارهايي مورد انتظار است. گاه لازم است كه بايد درك كنند كه چه معيارهايي مورد انتظار است.گاه لازم است كه قرارداد به روشني به رشته تحرير در آيد تا احتمال اختلاف و مشاجره درباره انتظارات و توافق هاي دو طرف از ميان برود.به اين ترتيب نوجوان مجال مي يابد تا با رعايت اين قرار داد مسئوليت پذيري خود را نشان دهد .