احکام غسل(عرق جنب از حرام )
?❤️???❤️???
❤️
#احکام_غسل
#عرق_جنب_از_حرام
✍ #پرسش
«میخواستم بدونم چه غسل هایی رو باید با اب سرد انجام داد؟»
?《برای انجام غسل ، سرد و یا گرم بودن آب فرقی نمی کند و مهم آن است که آب به تمام اعضای بدن برسد.》
【در یک صورت که فرد با حرام جنب شده باشد ( مانند نزدیکی در زمان عادت یا خود ارضایی و … ) در برخی رساله ها فرموده اند که بهتر است با آب ولرم غسل کند که نظرات مراجع در مورد عرق جنب از حرام ?
♻️امام خمینی : «عرق جنب از حرام، نجس نيست، ولى احتياط واجب آن است كه با بدن يا لباسى كه به آن آلوده شده، نماز نخوانند.(1)»
♻️خامنه ای : «عرق جنب از حرام بنا بر اقوى پاك است، لكن احتياط واجب اين است كه با عرق جنب از حرام نماز خوانده نشود.(2)»
♻️گلپايگانى، صافى: «عرق جنب از حرام پاك است ،.. لكن بنا بر احتياط واجب با بدن يا لباسى كه آلوده به آن است، نمىشود نماز خواند.»
♻️بهجت: «عرق جنب از حرام نجس نيست ولى بنا بر أظهر و أحوط، با بدن يا لباسى كه به آن آلوده شده تا خشك نشده است نماز نخوانند.»
♻️سيستانى:« مسأله عرق جنب از حرام پاك است و نماز با آن صحيح است.»
♻️زنجانى: «مسأله عرق جنب از حرام پاك است، ولى بنا بر احتياط مستحب از آن اجتناب كنند.»
♻️مكارم:« كسى كه از طريق حرام جنب شود، خواه به واسطۀ زنا باشد يا لواط و يا استمناء، عرق او نجس نيست، ولى مادام كه بدن يا لباس او عرق دارد، با آن نماز نخواند بنا بر احتياط واجب. احتياط مستحبّ آن است كه از عرق جنب از حرام پرهيز شود و براى رعايت اين احتياط، بهتر است با آب ملايم غسل كند كه به هنگام غسل بدن او عرق نكند، اين در صورتى است كه با آب قليل غسل نمايد و اگر با آب كر و مانند آن باشد اشكال ندارد، امّا بعد از پايان غسل يك بار همۀ بدن را آب بكشد (بنا بر احتياط مستحبّ).»
➖پی نوشت
?(1) توضيح المسائل (محشى)، ج1، ص: 83، مسأله 116.
?(2) أجوبة الاستفتاءات (فارسى)؛ ص: 52.